Ayuh Bersama-Sama

Terima Kasih ;)

Tuesday, April 12, 2011

Rintahan Perjuangan


Pena ku laju menulis, ingin meluahkan isi di hati, rasa sebak membakar diri, menghantui jiwa nan sunyi… aku adalah pelayar peribadi yang cuba belayar sendiri menghuraikan jiwa melabuhkan sepi . Aku bukanlah insan di hormati jua di kasih oleh segenap manusiawi. Namun, aku cuba untuk mencapai sebuah kasih nan suci KASIH ILAHI.. bukanlah aku membangga diri, tidak tersemat riya’ di hati… Namun, aku cuba mencari sahabat sejati yang bisa jadi penguat diri penyembuh hati…

Hari ini, aku berjalan sendiri , merantau penjuru yang ku lalui… terasa sunyi tidak seperti di penjuru lalu… Mungkin kerana aku sendiri di waktu ini.. Aku tabahkan hati, mungkin penjuru ini tajam dan sukar. Aku cuba lagi berjalan… melihat , mencuba dan aku gagahi........ hati ini menangis lagi, tidak dapat ku bicarakan lagi… hanya pena ku mampu menghuraikan nya….. “Apakah aku tidak layak jadi perwira ?????, Apakah dayaku tidak bererti untuk sama-sama berjuang dengan mereka ????? , Di manakah aku????, Mengapakah aku masih sendiri mengharungi ranjau ini ???? Apakah aku tidak layak bersama mu wahai pejuang???? Apakah tidak cukup dengan bekal ku untuk saling bersama mu dalam perjuang ini???? , YA ALLAH…… aku rindukan perjuangan itu, yang melabuhkan kasih sayang mereka padaMU…. Yang sentiasa hadirkan hati mereka pada MU…. YA ALLAH… betapa sukarnya untukku mendapatkan nya???? YA ALLAH…. Bagaimana ku ingin dapatkan sahabat- sahabat seperti dahulu itu????? Aku ingin sentiasa berjuang KERANA MU…….. YA ALLAH….. ”

Hari ini kian surut dari pandangan, aku masih lagi aku… aku yakin…. ALLAH pasti memudahkan jalan ku… untuk menyusuri kehidupan demi mencapai REDHA ALLAH…. insyaAllah… semoga aku, kamu dan semua umat Islam sama-sama meneruskan tekad untuk berjuang untuk ISLAM… Semoga kita terus Istiqamah dalam apa yang kita lakukan demi kemajuan ISLAM…. insyaAllah…..

_alamindah84_

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

cap ayam

iluv ISLAM